Jan Sauerbreij

Jan Sauerbreij begon zijn carrière in de retail. Toen hij het binnenwerken in winkels en op kantoor zat was, werd hij eerst glazenwasser om maar zoveel als mogelijk buiten te kunnen zijn. Eerst in loondienst, maar na 1 jaar al als zelfstandig ondernemer. Totdat hij behoefte kreeg aan meer afwisseling. Hij verruilde zijn werk in Amsterdam en Almere voor wonen en werken in Zuid-Limburg waar zijn zwager een glas- en gevelreinigingsbedrijf had waar hij aan de slag kon. “Ik hoorde goede dingen over Limburg, over de motivatie en de inzet van personeel, de rust en ruimte, en dat in combinatie met het bourgondische leven.”

Op het hoogtepunt was Jan bedrijfsleider, directeur en mede-eigenaar en had de verantwoordelijkheid over 32 medewerkers. Ondertussen leerde hij steeds meer over reinigen, onderhouden, monteren van keukens, metselen, voegen en stucwerken. Mede doordat hij in de tussentijd al twee eigen woningen volledig had gestript en opnieuw had opgebouwd. Toen kwam de bankencrisis van 2008. In het kielzog daarvan gingen steeds meer grote schoonmaakbedrijven zich richten op een eigen specialistische afdeling voor vloer-, gevel-, en glasreiniging. “Het lukte ons niet meer om het bedrijf te runnen zoals we het graag wilden. Daarom begon ik erover na te denken om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Maar dat wilde ik het liefst niet alleen gaan doen, want alleen is ook maar alleen. Gelukkig kwam toen Marcel op mijn pad.”

Jan zijn vrouw had een brocantewinkel in Valkenburg en hoorde van een vriendin/medewerkster dat haar man Marcel geen werk meer had en misschien voor zichzelf wilde beginnen. Dat kwam goed uit. Marcel en Jan zijn gaan praten en het klikte meteen. “We vulden elkaar qua kennis en ervaring goed aan, we houden allebei van variatie en zijn niet vies van hard werken”. In 2012 zijn ze begonnen.” Jan en Marcel bedachten de naam ROeM (Renovatie, Onderhoud en Montage) én de kleuren van het logo – met paars en geel. Jan zegt: “Het is nog dagelijks heerlijk en een gevoel van vrijheid om samen met Marcel de vele verschillende werkzaamheden in de bouw en renovatie in Limburg-Zuid te mogen uitvoeren voor de vele klanten. En daarbij in de winterperiode nu de schoorsteenkanalen te mogen vegen en of te renoveren”.

Marcel Staal

Marcel Staal komt uit een ondernemersgezin en hard werken is hem met de paplepel ingegoten. In zijn jeugd tijdens zijn schoolvakanties ging hij al mee met zijn vader die een aannemersbedrijf had in de bouw in Duitsland. Hij groeide op in de bouw en dat was zijn basis voor wat hij nu als zelfstandig ondernemer doet.

Om zich verder te ontplooien en ervaring op te doen is Marcel gaan werken bij andere bedrijven in de bouwsector. Hij specialiseerde zich in het plaatsen van kozijnen en ramen, vervolgens in bitumendaken en daar kwamen later steeds meer bouwwerkzaamheden bij. Uiteindelijk kwam hij bij een mooi dakdekkersbedrijf terecht waar hij met veel plezier heeft gewerkt en grotere verantwoordelijkheden kreeg als calculator en manager, de rechterhand van de eigenaar.

Marcel beleeft nog steeds veel plezier tot op de dag van vandaag. Wat Marcel vooral belangrijk vindt is dat de klanten, Jan en hijzelf een goed gevoel hebben. Volgens Marcel is één van zijn sterkste punten het meedenken met de klanten en ze open en eerlijk adviseren, ook al doet hij het bedrijf daarbij soms tekort. "Mijn favoriete klus is het vegen van schoorsteenkanalen Het is altijd een fijn gevoel als het werk is gedaan en we onze klanten tevreden en veilig achterlaten."

Neem contact op

Heeft u nog vragen, wilt u een afspraak maken of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact op door te mailen of te bellen.