Betrouwbaar schoorsteen­onderhoud en schoor­steenbouw

Zoekt u vakmannen met twee rechterhanden? Aanpakkers met jarenlange ervaring? Roem Multidiensten is het complete klus- en bouwbedrijf voor alle klussen in en om uw woning of pand. 

Nieuwbouw, verbouw, renovatie, aanbouw en onderhoud. Gevel- en schoorsteenreiniging. Plaatsing en montage. Roem Multidiensten is een tweemansbedrijf met een groot netwerk. Flexibel, breed inzetbaar en betrouwbaar. Geen kleine lettertjes, geen verrassingen.

Schoorsteenonderhoud en -vegen

Een schone schoorsteen is beter voor iedereen. Voor uw gezondheid én voor uw veiligheid. Een schone schoorsteen geeft een hoger rendement omdat de lucht dan beter wordt afgevoerd. Maar nog belangrijker is dat een schone schoorsteen het risico op schoorsteenbrand en koolmonoxidevergiftiging verkleint. Voor uw veiligheid is het belangrijk om uw schoorsteen minimaal een keer per jaar te laten vegen.
Vogels en nesten weghalen
Vogels en andere dieren nestelen zich ook regelmatig in een schoorsteen met de daarbij behorende gevaren van verstopping en brand. Als u vermoedt dat er een vogel of ander dier in uw schoorsteen zit, laat dan de schoorsteenveger van Roem Multidiensten langskomen voor een inspectie, om zo problemen te voorkomen.
Schoorsteenonderhoud en -vegen
U denkt er misschien nooit over na, maar uw schoorsteen boven het dak staat het hele jaar vol in de regen, wind en zon. Oude schoorstenen krijgen op een gegeven moment poreuze of versleten voegen, wat tot een lekkage kan leiden. Ook versleten of gebogen lood rond een schoorsteen, of een afgewaaide schoorsteenkap kan de oorzaak zijn van lekkage. Als de schoorsteenveger van Roem Multidiensten komt vegen, kan hij op verzoek letten op de staat van de schoorsteen en indien nodig actie ondernemen.

Schoorsteen bouwen of renoveren

Wilt u graag een haard of een kachel, maar heeft uw huis geen rookkanaal? Dan maakt Roem Multidiensten dit voor u in orde. We leggen het rookkanaal aan, een voering of een dubbelwandig geïsoleerd kanaal met omkokering en sluiten uw kachel erop aan.

Het deel van de schoorsteen dat boven het dak uitkomt kunnen we volgens uw wensen afwerken met bijvoorbeeld metselwerk of ombouw van volkernbeplating. We doen nauwkeurige metingen van het schoorsteenkanaal, zoals de diameter en de lengte, om een flexibele buis te kunnen doorvoeren met de juiste aansluitingen aan de kachelzijde en de dakzijde.

Schoorsteen vernieuwen

Uw verweerde, poreuze of met mos begroeide schoorsteen kunnen we er weer als nieuw laten uitzien. Het voegwerk vervangen, een nieuw schoorsteendek plaatsen of de schoorsteen impregneren. We bespreken met u wat de beste, veiligste en mooiste optie is.

Schoorsteen restaureren

Heeft u een oud, monumentaal pand met een karakteristieke schoorsteen, dan proberen we altijd om deze in oude glorie te herstellen.

Neem contact op

Heeft u nog vragen, wilt u een afspraak maken of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact op door te mailen of te bellen.